Ξενοδοχείο - Δωμάτια στον Πύργο Ηλείας

Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας

Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς , μάλλον δεν υπάρχει αρχαίο αρχαιολογικό χώρο οπουδήποτε στον κόσμο που έχει μεγαλύτερη σημασία για σημερινό κόσμο από την Ολυμπία . Το στάδιο της Ολυμπίας , όπου οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες , και η μεγαλοπρεπής ναός του Δία , το μεγαλύτερο ναό της Πελοποννήσου , είναι μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής . Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας είναι να αγωνιστεί στην πραγματικότητα στο γήπεδο , όπως οι αθλητές χρησιμοποιούνται για να κάνουν και να αισθανθείτε τους ξέφρενους ρυθμούς !
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας περιλαμβάνει το Ιερό του Δία και τα πολλά κτίρια που κατασκευάστηκαν γύρω από αυτό , όπως αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία και την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων , διοικητικά κτίρια και τους άλλους κτίρια και μνημεία . Η Άλτις, το ιερό περίβολο και ο πυρήνας του Ιερού , με τους ναούς , κτίρια λατρείας και θησαυροφυλάκια της , καταλαμβάνει το κέντρο της περιοχής . Είναι περιτριγυρισμένο από κίονες , ή περίβλημα τείχος, το οποίο στα τέλη του τέταρτου αιώνα π.Χ. είχε δύο πύλες στη δυτική πλευρά του και δύο στη νότια , και συνορεύει στα ανατολικά η Στοά της Ηχούς , που χωρίζει τον ιερό χώρο από το στάδιο . Ο περίβολος διευρύνθηκε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους και δύο μνημειακές εισόδους δημιουργήθηκαν στη δυτική πλευρά της .
Ο ναός του Δία και βορειότερα ο παλαιότερος ναός της Ήρας κυριαρχούν στην Άλτη . Ανατολικά του Ηραίου είναι το μετρό ; n , ένας ναός αφιερωμένος στην Κυβέλη , τη μητέρα των θεών , και πίσω από αυτό , στους πρόποδες του Κρονίου λόφου , μια σειρά θησαυροί που είχαν αφιερώσει οι ελληνικές πόλεις και αποικίες . Στα δυτικά τους σώζεται το Νυμφαίο , το λαμπρό υδραγωγείο που αφιέρωσε ο Ηρώδης Αττικός . Νότια του Ηραίου και πάνω από τα ερείπια του προϊστορικού οικισμού της Ολυμπίας είναι ο Πελόπιο , ταφικό μνημείο, αφιερωμένο στον ήρωα Πέλοπα . Επίσης, εντός του Άλτις είναι το Πρυτανείο , η έδρα των αξιωματούχων του ιερού , και το Φιλίππειον , ένα κομψό κυκλικό οικοδόμημα που αφιέρωσε ο Φίλιππος Β , βασιλιάς της Μακεδονίας . Νοτιοανατολικά του Ηραίου ήταν ο μεγάλος βωμός του Δία , σημαντικότατο μνημείο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από στάχτες και ως εκ τούτου τώρα εντελώς χαθεί . Ο υπόλοιπος χώρος μέσα στον περίβολο ήταν γεμάτος από βωμούς και αγάλματα θεών , ηρώων και Ολυμπιονικών, αφιερώματα ελληνικών πόλεων ή πλούσιων ιδιωτών , όπως η Νίκη του Παιωνίου .
Έξω από τον ιερό περίβολο της Άλτεως , στο νότιο τμήμα της , το Βουλευτήριο και η Νότια Στοά , το νοτιότερο κτήριο του ευρύτερου ιερού και την κύρια είσοδο του από το νότο . Δυτικά της Άλτεως και να διαχωρίζεται από αυτή με την ιερά οδό είναι μια σειρά από κτίρια για το ιερό του προσωπικού , τους αθλητές και τους διακεκριμένους επισκέπτες : το γυμνάσιο και η παλαίστρα , χώροι προπόνησης , το εργαστήριο του Φειδία, που στα παλαιοχριστιανικά χρόνια μετατράπηκε σε χριστιανική βασιλική, τα ελληνικά λουτρά με τους πισίνα κολύμπι, τις ρωμαϊκές θέρμες , το Theokoleion ή «κατοικία , το Λεωνιδαίο υπαλλήλων ιερείς τέταρτα , και τους ρωμαϊκούς ξενώνες .

Ανατολικά της Άλτεως εκτείνεται το στάδιο, όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Νότια του σταδίου υπήρχε και ο ιππόδρομος , από τα οποία κανένα ίχνος , διότι έχει παρασυρθεί από τον Αλφειό . Νότια του Ιπποδρόμου είναι μια ομάδα των λουτρών και επαύλεων , όπως το περίφημο Σπίτι του Νέρωνα , που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα για την παραμονή του στην Ολυμπία κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στα παιχνίδια .